No more free Logmein – Chrome Remote Desktop si alte alternative

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, February 2, 2014 - Save & Share - One Comment

Cum de curand Logmein a anuntat ca nu va mai oferi varianta free a serviciului de remote desktop, multa lume a inceput sa caute alternative. Si sunt cateva, probabil in top fiind TeamViewer in special datorita modului foarte usor de utilizare si care nu necesita sa ai un master in IT ca sa-ti dai seama cum sa-l folosesti.

In categoria tool-urilor de remote desktop/control/support a mai aparut un membru. Chrome Remote Desktop – ce vine ca o extensie pentru Google Chrome si il gasiti in Chrome Web Store (a nu se confunda cu Play Store).

image

Odata instalat il gasiti in lista de Apps din Crome:

image

image

 

image

Uitilizarea este foarte simpla, existand trei moduri – partajare a sesiunii existente, control al unui calculator remote, sau acces complet fara de oriunde daca stii PIN-ul de acces.

image

Pentru partajarea unei sesiuni, aplicatia va genera un cod unic ce trebuie introdus pe sistemul client.

 

image

image

Iar sesiune remote va fi vizibila in interfata Chrome existand si posibilitatea de a trece la Full Screen.

image

Si dupa cum spuneam exista si varianta de access prin PIN, astfel putand sa accesati sisteme chiar daca nu este nimeni prezent la consola acestora.

image

image

Acest lucru este posibil prin servicul Chrome Remote Desktop ce se instaleaza atunci cand activati aceasta optiune.

image

Odata activat si introdus PIN-ul veti putea vedea lista cu toate sistemele la care aveti acces doar deschizand Crome Remote Desktop sub acelasi user Google sub care ati facut partajarea.

image

Soft-ul este destul de redus ca optiuni si de regula veti fi nevoiti sa efectuati si o convorbire telefonica atunci cand il folositi pentru support pentru ca functia de chat lipseste iar daca vreti transfer de fisiere nici aceasta functionalitate nu o veti gasi. Totusi mie mi se pare suficient de util pentru a-l adauga in colectia mea de tool-uri must have. Iar daca nu aveati Chrome instalat iata inca un motiv in plus.

Mai jos am mai pus o lista si cu alte alternative (atentie ca nu toate sunt free) insa eu personal prefer TeamViewer si mai nou Chrome Remote Desktop.

http://www.crossloop.com/

https://www.gotomypc.com/

http://pcnow.webex.com/

http://www.tightvnc.com/

http://www.realvnc.com/

http://www.laplink.com/

http://www.splashtop.com/

PS: Mai tine minte cineva Windows Live Mesh?

Posted in Windows Client • Tags: Top Of Page

One Response to “No more free Logmein – Chrome Remote Desktop si alte alternative”

Pingback from Chrome Remote Desktop for Android » RO Windows Administrators Weblog
Time June 1, 2014 at 7:01 am

[…] Chrome Remote Desktop este disponibil si pe Android. Asta inseamna ca va veti putea accesa computerul de acasa de pe telefonul mobil cu Android sau veti putea oferi suport remote aproape in orice moment. […]

Write a comment