Despre Windows 8.1 Update 1

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, March 26, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Deja sunt o gramada de discutii pe net despre Windows 8.1 Update 1 si se pare ca il vom primi oficial in Aprilie (sau cu cateva hack-uri il puteti avea de acum insa eu recomand sa asteptati sa fie lansat oficial).

Nu inteleg un lucru insa, de ce complica MS tot procesul asta de update si versiunile. Cred ca era mai simplu sa il transforme in Windows 8.2 si asa sa o duca cu update-urile pana la Windows 9. Si ce imi place e ca tot ce am zis atunci cand a fost lansat Windows 8 s-a adeverit. Au inceput sa piarda din piata de desktopuri in incercarea lor de a intra pe zona de tablete iar acum incearca sa recastige utilizatorii de mouse & keyboard. Oare nu ar fi putut sa asculte userii de la inceput si sa scoata un produs asa cum trebuie?

Dar sa revenim la treburile noastre si sa vedem cu ce vine Windows 8.1 Update 1. In primul rand update-ul mi se pare adresat in special utilizatorilor de desktop-uri ce aveau probleme serioase cu Metro pana acum. Schimbarile nu sunt majore insa sunt de bun simt si sunt lucruri ce ar fi trebuit sa fie acolo de la prima versiune. Gen butonul de Power direct pe pagina de Start:

image

Si langa el exista si un buton de search (util si pentru mouse dar si pentru touch).

Faptul ca by default acum booteaza direct in desktop e alt lucru bun (cu toate ca nu era esential, atata timp cat exista optiunea sa schimbi comportamentul).

Iar Taskbarul acum poate fi vazut si in Metro:

image Cam ciudat comportamentul oricum, probabil ca va mai necesita un update ca sa functioneze asa cum trebuie ca eu sincer m-am cam incurcat in el. E bine totusi ca acum pe taskbar pot fi vazute si aplicatiile Metro.

Iar aplicatiile Metro sunt mai accesibile acum pentru cei cu mouse. Exista buton pentru close si pentru minimize.

image

Daca nu aveti un touchscreen PC, nu o sa mai fiti trimis in Metro de fiecare data cand faceti duplu click pe o poza:

image

Defaults acum sunt aplicatiile de desktop.

Iar mouse-ul este util si in Metro. Puteti face right click pe pictograme si sa accesati un context menu ca cel de mai jos:

image

Sincer as fi dorit si o optiune Create Shortcut.

Si mai sunt multe alte mici schimbari in IE, suport pentru monitoare cu rezolutii mari, interfata pentru managementul spatiului pe disk (oricum se pare ca ocupa si mai putin spatiu ceea ce e un lucru foarte bun ca la ultima tableta cu 32Gb aproape tot spatiul era ocupat de Windows) si probabil si altele pe care le vom observa in timp dupa ce va fi lansat oficial.

Schimbarile sunt ok, dar ar fi fost mult mai simplu sa puna pur si simplu meniul de start la loc. Dar cine stie, poate lucreaza la el sa-l readuca in Windows 9 :).

Posted in Windows 8 • Tags: Top Of Page

Write a comment