Windows XP is officially dead

By Andrei Ungureanu - Last updated: Thursday, April 10, 2014 - Save & Share - Leave a Comment

Saptamana aceasta, pe 8 Aprilie, Microsoft a incetat sa mai ofere suport si update-uri pentru Windows XP. De departe a fi o supriza, caci se stia de ani buni. Doar am trecut prin acelasi proces si cu Windows 2000, doar ca XP e mult mai popular decat a fost Windows 2000.

Unele companii si-au cumparat Custom Support pentru XP pentru a mai castiga ceva timp insa acest tip de suport nu este pentru oricine. Pentru small business, e greu de crezut ca vor avea bani pentru asa ceva, acolo e probabil mai rentabil sa upgradeze. Si ganditi-va ca aici vorbim de retele private, cu diverse masuri de securitate, nu expuse direct in internet.

Cel mai periculos mi se pare insa pentru enduser-ul care in continuare considera XP-ul, best OS ever si refuza sa upgradeze. Genul asta se lasa agatat de mituri ca “eu am nu stiu ce antivirus (de pe torente bineinteles) si nu am nevoie de security updates”.  Ei bine, in majoritatea cazurilor antivirusul e de pomana (BTW, MS Security Essentials o sa mai primeasca updateuri inca vreun an) si chiar daca schimbati browserul (idee ok oricum, IE-ul pe XP nu mai trebuie folosit pe net) tot sunteti expusi, datorita componentelor din OS ce pot prezenta vulnerabilitati.

V-as mai spune si de non admin user, dar stim cu totii ca nu a folosit nimeni asa ceva pe XP. Mai ales acasa.

Asa ca daca inca rulati XP, e timpul sa va ganditi bine, deja stati cu mortul in casa si in curand o sa inceapa sa miroasa.

Posted in Diverse • Tags: Top Of Page

Write a comment