Logon Script Delay in Windows 8.1

By Andrei Ungureanu - Last updated: Sunday, June 21, 2015 - Save & Share - One Comment

In zona de GPO au aparut cateva lucruri noi in Windows 8.1 si 2012 R2 iar unele merita mentionate pentru a ne scapa de cateva batai de cap atunci cand vom face deployment la Windows 8.1.

Iar o chestie noua ce iti poate da batai de cap este Logon Script Delay ce este setat by default la 5 minute. Asta inseamna ca pentru orice user ce se logheaza pe statie logon script-ul asignat va rula abia peste 5 minute de la logon.

Bineinteles ca functionalitatea este benefica in multe cazuri si chiar asteptata de multi insa daca nu stii de ea stai si astepti sa ruleze logon script-ul si nu intelegi ce se intampla.

De configurat se face tot din Group Policies din Computer Configuration\Policies\Administrative Templates\System\Group Policy\Configure Logon Script Delay:

image

Si foarte interesant este ca se poate customiza acest delay. Foarte mult depinde bineinteles de ce este in aceste logon scripturi si cum interactioneaza ce celelalte componente din sistemul de operare sau externe din infrastructura. Oricum un delay pentru logon scripturi poate face procesul de logon ceva mai rapid si chiar il consider binevenit.

Posted in Active Directory, Windows Client • Tags: , Top Of Page

One Response to “Logon Script Delay in Windows 8.1”

Pingback from GPO Logon Script Delay–Windows 10 update » RO Windows Administrators Weblog
Time March 11, 2016 at 4:51 pm

[…] scris anul trecut despre Logon Script Delay in Windows 8.1 si spre surprinderea mea lucrurile s-au schimbat in Windows […]

Write a comment