Working with ZIP files in Powershell 5.0

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, January 6, 2016 - Save & Share - Leave a Comment

Salutare si La Multi Ani!

Anul acesta incepem cu un topic legat de Powershell 5.0 (versiunea default in Windows 10 si Server 2016) si anume noile cmdlet-uri pentru compresia si decompresia fisierelor (ZIP). Comenzile se numesc Compress-Archive si Expand-Archive iar utilizarea este foarte simpla. Pentru compresie nu trebuie decat sa specificati sursa, destinatia si nivelul de compresie (default fiind Optimal)

image

image

Iar pentru decompresie Expand-Archive nu are nevoie decat de numele fisierului ZIP si de destinatie:

image 

Iar mai mult de atat, Compress-Archive poate primi input de la Get-ChildItem, astfel ca puteti selecta anumite tipuri de fisiere ce doriti sa le adaugati in arhiva.

image

Comenzile sunt bine venite si sigur vor ajuta in scenariile in care trebuie sa schimbam fisiere cu un sistem remote accesibil numai din command line.

Nota: Din documentatia oficiala inca ceva ce trebuie retinut “Because Compress-Archive relies upon the Microsoft .NET Framework API System.IO.Compression.ZipArchive to compress files, the maximum file size that you can compress by using Compress-Archive is currently 2 GB. This is a limitation of the underlying API.”

Posted in Scripting, Windows Client • Tags: , Top Of Page

Write a comment