Intel Atom Mini PCs running Windows

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, December 23, 2015 - Save & Share - Leave a Comment

Pentru ca e perioada sarbatorilor si lumea isi mai cumpara gadget-uri m-am gandit sa prezint putin din cercetarile mele de pe piata de mini pc-uri cu Windows. Deja discutam de generatiile noi cu procesoare Atom Bay Trail iar cel mai cunoscut produs este Intel Compute Stick:

image

Este un produs decent ca performanta si accesibil si in Romania de pe magazinele online, asa ca daca vreti ceva rapid il puteti obtine imediat.

Celelalte variante ar fi clonele chinezesti MeegoPad iar aici sunt cateva variante: T01, T02, T03.

image

Va recomand versiunile T02 si T03 pentru ca sunt versiuni imbunatatite si chiar au chestii in plus si fata de Intel Compute Stick (pretul este mult mai mic, dezavantajul fiind ca nu stii sigur cat de legala e licenta de Windows). In plus ruleaza si Android.

Ce am descris mai sus sunt produse cu Atom Bay Trail, insa exista produse si cu noua generatie Cherry Trail. Iar unul dintre ele este tot de la MeegoPad, T07:

image

Foloseste chipsetul Atom Cherry Trail X5-Z8300 ce ar trebui sa se comporte mult mai bine pe multimedia decat Bay Trail. Este destul de nou asa ca nu prea exista benchmarkuri concludente ci doar speranta ca se comporta mai bine.

Iar daca nu va intereseaza formatul de tip stick, atunci exista si varianta MeegoPad T04 ce ofera o mai buna conectivitate (Ethernet LAN, ce este un beneficiu major avand in vedere ca produsele de mai sus au probleme de performanta mari cu interfata WLAN).

image

Este tot un mini pc, doar ca nu este in format stick. Si are procesorul nou, Atom Cherry Trail X5-Z8300.

Acestea sunt cateva din produsele pe care am reusit eu sa le identific si care mi-au placut, dar exista multe altele gen Beelink sau Tronsmart ce se gasesc si la noi pe site-ul ABOX si prin alte locuri. Merita incercat si Gearbest daca aveti rabdare sa asteptati produsul sa vina din China.

Eu personal cred ca ma voi orienta catre Meegopad T04 in special datorita portului Ethernet, dimensiunea putin mai mare decat formatul stick neprezentand un inconvenient.

Dar daca voi aveti alte recomandari, le astept cu mare drag.

 

Spor si sarbatori fericite!

Posted in Hardware Corner • Tags: , Top Of Page

Write a comment