Deployment de Office 2010 customizat

By Vitalie Ciobanu - Last updated: Tuesday, May 4, 2010 - Save & Share - 4 Comments

Cum a spus și Zoli, Office 2010 RTM a apărut pe MSDN. Problema este că kit-urile de Office, Visio și Project de pe MSDN sunt de fapt niște executabile “self-extracted” care nu pot fi desfăcute ca să obții kit-ul normal de Office cu care ne-am obișnuit; cel cu directoarele Catalog, Admin, Updates etc.

Dacă încerci să extragi fișierele din kit-ul de Office 2010 x86, de exemplu, obții ceva de genul:

image

Din această cauză, nu prea ai cum să faci un pachet customizat pentru deployment în firme medii și mari (cine altcineva ar mai da bani pe subscripțiile MSDN?).

Pe forumurile Microsoft am găsit și un hint de rezolvare a problemei. Când rulezi en_office_professional_plus_2010_x86_515486.exe, în temp-ul utilizatorului se face extragerea completă a kit-ului într-un director cu nume aleator (OWP581E.tmp în cazul meu).

image

Copiem directorul respectiv și îl folosim mai departe ca “kit” de Office; întru-cât dacă închidem instalarea de Office, acel director va dispărea din %temp%.

Mai departe e simplu. Folosim Office Customization Tool pentru crearea unui fișier MSP pe care îl punem în directorul Updates și gata. La instalare se vor aplica setările făcute de noi în acel MSP.

 

Update: Imediat dupa ce am scris articolul de mai sus am vazut un articol foarte bun scris de Aaron Parker despre cum sa folosesti OCT. M-am gandit ca decat sa-l traduc sau sa fac eu unul nou la fel, mai bine dau link la el. Il gasiti aici.

Posted in Office • Tags: , , Top Of Page

4 Responses to “Deployment de Office 2010 customizat”

Comment from Aaron
Time May 4, 2010 at 2:02 pm

Thanks for linking to my article.

If you want to extract Office from the TechNet or MSDN download, rather than go searching through your Temp folder, run the file with the /extract: switch.

Example:
en_office_professional_plus_2010_x86_515486 /extract:C:\Install\Office2010

Comment from Vitalie Ciobanu
Time May 4, 2010 at 2:26 pm

Nice one 🙂 I guess this is the same as for SP2 file…

Comment from wwwITBoardRO
Time May 16, 2010 at 1:31 pm

Poate pui un plugin pe care il scapi de sub control si traduce el automat. 😀

Comment from Vitalie Ciobanu
Time May 16, 2010 at 3:24 pm

Neahh… Pentru asta e nevoie de “the script” 🙂

Write a comment