Windows Home Server “Vail” Update

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, December 6, 2010 - Save & Share - Leave a Comment

Am mai scris despre noul Home Server insa produsul a suferit ceva schimbari in ultimul timp, cea mai importanta fiind ca MS s-a decis sa renunte la Drive Extender. Ma gandesc ca tehnologia nu era suficient de matura si nu isi mai permiteau sa tina produsul foarte mult timp in Beta. Mai exact codul lor nu era suficient de matur. Motivele date de ei sunt “de marketing”.

De fapt poti sa-ti dai seama singur ca e ceva tehnic in spate pentru ca tehnologia asta a fost scoasa si din alte produse ce erau la “copt”. Comentarii legate de aceasta decizie gasiti pe pagina anuntului:

http://windowsteamblog.com/windows/b/windowshomeserver/archive/2010/11/23/windows-home-server-code-name-vail-update.aspx

Dupa cum observati, toata lumea tipa ca sunt incompetenti si ca asta era feature-ul dorit de public, iar ei ne aburesc ca nu exista cerere pe piata pentru asa ceva.

Oricum nu cred ca prinde sezonul de shopping din perioada sarbatorilor – auzisem ca inca un beta o sa mai apara la anul, plus ca HP-ul renunta sa mai faca appliance-uri cu Home Server.

Asta cu HP-ul cred ca i-a durut rau pe cei de la MS, insa locul HP-ului o sa fie ocupat rapid de producatorii taiwanezi.

Deci Drive Extender a disparut, insa a aparut in schema ceva foarte interesant. Client pentru Mac. (MS se pare ca a realizat ca nu mai sunt singuri pe piata)

Prin acest client, Home Server-ul devine un device destul de util pentru cei ce au acasa si PC-uri si Mac-uri, ajutand la partajarea informatiilor intre platforme si oferind si ceva beneficii pentru utilizatorii Apple (salvarea backup-urilor pe Home Server, accesul la media playerul web based direct din Safari, etc).

PS: auzisem ca merge sa pui si iTunes pe Home Server si sa-l “transformi” in serviciu.

Posted in Windows Server • Tags: , Top Of Page

Write a comment