Microsoft Romania e cu capul in nori, pardon in CLOUD

By Andrei Ungureanu - Last updated: Wednesday, February 23, 2011 - Save & Share - 2 Comments

Zilele trecute a avut loc un eveniment organizat de MS RO, ceva legat de cloud. Detaliile nu le mai stiu ca nu mi s-a parut interesant si oricum nu m-am dus.

Dar unul din colegii nostri de site a fost pe acolo si mi-a transmis o remarca facuta de domnul Nicolaescu: 52% din Top100 firme mari in RO folosesc cu success virtualizarea pe platforma Microsoft. WOW. WOW.

Probabil ca daca stai sa-i asculti si nu esti foarte implicat in domeniu e posibil sa-i crezi. Cum domnule, cand toate statisticile la nivel mondial spun ca Vmware va bate la cur cu 90% market share, voi veniti si faceti afirmatii dinastea.Sau poate ati numarat si instantele de Virtual PC instalate.

Va invit sa cautati pe net statistici despre market share pe zona de virtualizare. Unele zic 90% pentru Vmware, altele 40%, probabil depinde si cum au fost colectate datele (sau cine a dat mai multi bani). Ideea e ca in nici unele MS nu intrece Vmware (cateodata e chiar sub Oracle VM).

Acum lasand la o parte statisticile facute de altii va spun ce vad eu in piata. Doar cateva cazuri izolate de clienti cu Hyper-V. Restul pe Vmware.

PS: daca cineva are acces la rapoartele de la Gartner, il rog sa le posteze.

Posted in Diverse • Tags: Top Of Page

2 Responses to “Microsoft Romania e cu capul in nori, pardon in CLOUD”

Comment from Vitalie Ciobanu
Time February 23, 2011 at 12:39 pm

Ei cred ca au numarat si firmele care testeaza Hyper-V-ul aka pilot si nu care folosesc intens virtualizarea

Pingback from Despre SP1 cu MS RO » RO Windows Administrators Weblog
Time March 7, 2011 at 8:04 am

[…] chestia de care radeam noi acum ceva timp cu statisticile Microsoft Romania despre virtualizare (http://www.winadmin.ro/2011/02/23/microsoft-romania-e-cu-capul-in-nori-pardon-in-cloud/) e cat se poate de […]

Write a comment