Hyper-V pagefile size

By Andrei Ungureanu - Last updated: Monday, June 10, 2013 - Save & Share - Leave a Comment

V-ati intrebat vreodata cam care ar fi dimensiunea optima pentru pagefile pe un server cu rolul de Hyper-V? Normal pentru un server cu alte roluri dimensiunea poate varia foarte mult sau putem folosi clasica formula 1.5xRAM. Dar ce facem pentru un server ce are mult RAM. Probabil 32Gb sau 64Gb. Poate si mai mult.

Sfatul meu este ca in caz ca nu aveti probleme de spatiu pe volumul sistem sa lasati setarile default – System Managed.

image

Dar daca spatiul este o problema, si poate fi, mai ales la un server cu mult RAM, atunci ar trebui sa setati manual dimensiunea pagefile-ului.

image

Clar nu avem nevoie de o dimensiune ca cea de mai sus, decat daca am avea nevoie sa facem un full memory dump in cazul unui crash si de regula nu este necesar.

Si cum workload-ul serverului se afla in masinile virtuale ce au memoria rezervata in RAM-ul fizic (si nu vor ajunge niciodata in pagefile), nici nu ar fi presiune prea mare in parent partition ca ceva sa fie dus in pagefile. Asta in scenariul ideal in care parent partition-ul nu este folosit la altceva decat la administrarea serverului. Si astfel am putea seta pagefile-ul la o dimensiune mai normala, sa zicem 4Gb ca sa acopere orice eventuale burst-uri.

PS: Smart Paging-ul din versiunile noi este cu totul altceva.

Posted in Virtualization • Tags: , Top Of Page

Write a comment